בוודאי שמתם לב למגוון הגדול של האתרים שיש ברשת. יש אתרים שיש בהם מעט תוכן ובעיקר פרטים ליצירת קשר ומנגד, יש אתרים שיש בהם המון מידע שמתעדכן כל הזמן. כגולשים, אנחנו יכולים לזהות את ההבדלים בין האתרים השונים. מה שכן, לא תמיד אנחנו יודעים כיצד הם נקראים. על כן, אם אתם בעלי עסקים שרוצים לבנות אתר אינטרנט אבל לא יודעים איזה אתר, המדריך הזה הוא בדיוק בשבילכם. אנו ניתן סקירה קצרה לגבי סוגי האתרים הפופולאריים שיש ברשת ונענה על השאלה הכי חשובה – איך אפשר להחליט איזה סוג אתר מתאים לעסק.
איזה סוגים של אתרי אינטרנט קיימים ברשת?
אז איזה אתר אתם באמת צריכים לעסק שלכם? בואו נכיר יחד את סוגי האתרים הנפוצים:
- מיני סייט – הוא נקרא גם מיני אתר. למעשה, מדובר על אתר קטן יחסית, שיש לו עד חמישה עמודים. באתר כזה, יש מידע שיווקי על העסק עצמו או על מוצר או שירות. לרוב, אתר כזה, יהיה מותקן על תת דומיין ולא על דומיין עצמאי. אתר כזה הוא ממוקד ותמציתי והמטרה העיקרית היא שהגולשים יוכלו להגיע אליו כאשר הם לוחצים על פרסום שהם רואים בגוגל או במקומות אחרים ברשת האינטרנט. דוגמאות לאתרים כאלה הם אתרים של צלמים, טכנאים, רופאים וכו'. אלו אתרים שתראו בתוך פורטלים גדולים של בעלי מקצוע.
- דף נחיתה – כשמו כן הוא. דף שנבנה על מנת שהגולשים שלוחצים על מודעה ממומנת או תוצאה בגוגל, פשוט "ינחתו" בו. לרוב, משתמשים בדף כזה, כאשר יוצרים קמפיין פרסום. הדף הזה לא מכיל המון מידע, אלא הוא ממוקד נטו על שיווק של מבצע כלשהו, תוכן שיווקי וכו'. דף כזה, אמור לשכנע את הלקוח לרצות להשאיר פרטי יצירת קשר.
- אתר תדמית – אתר שנבנה על מנת לייצג את העסק. הוא יכיל בתוכו פירוט על המוצרים והשירותים, תוכן אודות העסק ופעילותו, עדויות של לקוחות מרוצים, תמונות וסרטונים. המטרה היא שהאתר יצליח לייצר תדמית ייחודית וטובה עבור העסק.
- אתר תוכן – הוא הרבה יותר רחב בהיקף שלו מאתר התדמית שהוזכר לעיל. הוא מכיל יותר חומר מקצועי ופחות חומר שיווקי.
- פורטל – מדובר על אתר תוכן שהינו בהיקף גדול יחסית. זה יכול להיות פורטל שכל התכנים שלו עוסקים בנושא מסוים או פורטל כללי בו מפורסמים תכנים מכל תחום אפשרי.
- חנות מקוונת – מדובר על אתר שאפשר לבצע באמצעותו רכישה של מוצר או שירות וכל זאת מבלי להשאיר פרטים ליצירת קשר או להתקשר במיוחד לחברה/לעסק. תהליך הרכישה מבוצע באמצעות שימוש בסליקה. הגולשים יכולים לבצע את הרכישה מכל מקום ובכל זמן, גם כאשר החנות של העסק/החברה סגורה.
אז איזה אתר מתאים לכם?
לפני שאתם מחליטים לפנות לחברת בניית אתרים, בדקו מהם המטרות שלכם מהאתר.
אנו ממליצים לכם גם להתחשב בנקודות הבאות:
- מוצר או שירות. עליכם להבדיל בין מוצר או שירות. לדוגמה, אם אתם מוכרים מוצרים, אז תוכלו לשקול אתר מסוג חנות מקוונת. מה שכן, אם אתם מציעים שירות, אז יכול להיות שאתם תצטרכו אתר תוכן. כך תוכלו להעלות בו המון מאמרים ובהתאם להציג את הידיעות שלכם בתחום. אם המוצר שלכם הוא ויזואלי ויש לכם עסק בתחום הצילום, האיפור וכו', אז תוכלו לבחור באתר תדמית שיכיל את תיק העבודות שלכם והתוכן בו יהיה מועט יחסית.
- קהל היעד שלכם. כאשר תדעו לאפיין את קהל היעד שלכם, אתם תוכלו גם לשווק לו בצורה אפקטיבית יותר. נניח, שיש לכם עסק בתחום הצילום ואתם מתמחים בצילום אירועים, אז מה שיתאים לכם הוא מיני סייט שיפורסם בתוך פורטל גדול בתחום האירועים. מנגד, אם אתם מייצגים ארגון גדול ואתם מתעסקים במגוון תחומים ויש לכם המון קהלי יעד, אז תוכלו לשקול לבנות פורטל גדול או אפילו אתר תוכן מושקע.
- השגת לקוחות חדשים. הדבר יכול להיות באמצעות שיווק מפה לאוזן, פרסום ברשת באמצעות קידום אתרים אורגני או ממומן וכו'.
קבלת ייעוץ מחברת בניית אתרים
כעת, לאחר שקיבלתם מידע לגבי סוגי האתרים וכמו כן בחנתם איזה אתר עשוי להתאים לכם, הגיע הזמן שתפנו לחברה שתבנה את האתר שלכם. אתם תקבלו ייעוץ נוסף לגבי סוג האתר המתאים עבורכם וכאשר תתקדמו לתהליך בניית האתר, מפתחי האתר יכינו אפיון אתר, שיספק תמונה ברורה יותר לגבי מבנה האתר, היכולות שלו וכו'. שיהיה בהצלחה!